30-11-03

Nog een lange weg te gaan ...

Zaterdag ... poging tot duurtraining op Haasrode, een licht golvende brede baan met hier en daar ruwe stukken asfalt en altijd wind verzekerd dwz een loodzwaar parcours en dit zal ik geweten hebben. Afwachtend of er nog iemand zou komen zijn Philippe en ik alvast beginnen op te warmen op een klein parkingske intussen lettend op m'n techniek ... 'k voel me helemaal niet op m'n gemak en kan daardoor mijn rustige ontspannen pas niet vinden.

Ook nu bleek dat er toch niemand meer zou komen en we aan onze duurtraining zouden beginnen ... wil het nog steeds niet komen met als logisch gevolg dat ik al meteen zit te puffen en moeite heb om mijn tweede adem te vinden en later zou blijken dat ik hem helemaal niet zou vinden.

Het tempo ligt laag en zelfs nu heb ik moeite om te volgen ... ik kom amper vooruit ... en dit met een hartslag rond de 170 s/min ... véél te hoog ... wat een marteling ... uiteindelijk blijk ik dit maar een half uur vol te houden. Dit is nog heel ver verwijderd van het evenwichtig opgestelde schema gaande van 1u half oktober opbouwend tot 2u in december aan een vaste rondetijd van 6'15'' om daarna de tijdsduur opnieuw af te bouwen maar tegelijkertijd de snelheid op te drijven om uiteindelijk rond maart opnieuw tot 1u te komen maar aan een rondetijd van 5'.

In theorie heel mooi en voor mijn goedgetrainde collega's ideaal maar voor mijzelf niet haalbaar ... als ik nu rondjes zou rijden aan 6'15'' stijgt mijn hartslag tot maximum en hou ik het hooguit één rondje uit om erna totaal uitgeput rondjes te rijden aan een tijd die de naam trainingstijd niet eens waardig is.

18:45 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.