05-12-03

Opbouwen ...

Nu zijn we vertrokken ... ik heb gevonden hoe ik mijn interval schemaatjes visueel kan voorstellen. Ik hoop dat dit enigzins veel duidelijker zal overkomen.

We hadden afgesproken en niet afgesproken om te gaan skeeleren vandaag ... ook de miezerige nevel heeft mijn plannen in de war gestuurd maar ik heb zeker niet minder getraind vandaag integendeel ...

Met interval training kan je uit een onbeperkt aantal combinaties kiezen ... afwisselen is zeker de boodschap. Daarom vandaag een nieuwe variant uitgeprobeerd en dat lijkt me goed te bevallen.

Ongeveer 12 minuutjes opgewarmd op de laagste weerstand op de fiets goed voor iets meer dan 5 km gevolgd door een conditietraining D1/D2 50' glidex en 30' fietsen. De weerstand elke minuut verzet van licht naar zwaar en weer naar lichte weerstand (zie bijgevoegd schema). Met als gevolg dat mijn hartslagcurve wel enigszins het schema volgt met een maximumpiek van 171 s/m.

Na de 43ste minuut op de glidex ben ik overgeschakeld op achteruit trappen ... dat belast de quadriceps en hamstrings wat meer daarom zeker geen zware weerstand genomen.

Op de fiets heb ik van de 30 minuten nog 7 uitgereden aan de laagste weerstand ... een kwestie van alle verzuring die in de spieren nog aanwezig is zoveel mogelijk proberen te verwijderen zodat ik me morgen beter voel.

Hierna nog wat uithoudingsoefeningen voor mijn armen en ééntje voor de zijwaartse beenspieren op de toestellen gedaan, buik en rugspieren op de mat en om te besluiten natuurlijk de stretching.

00:16 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.