15-12-03

Een herstelweekje

Ik kom tot de vaststelling dat het alweer mijn herstelweek is daarom probeer ik deze week mijn hartslag niet tot in de D3 zone te laten klimmen. Ik heb mijn fitnesstrainingen lichtjes aangepast en om niet steeds in herhaling te vallen ... elke training doe ik een opwarming van een vijftal kilometer op de fiets goed voor een elf à twaalf minuutjes en besluit ik met kracht-uithoudingsoefeningen voor mijn armen 3 reeksen van 30 herhalingen in combinatie met rug- en buikspieroefeningen en gevolgd door stretchoefeningen.

Maandag 8 december

Vandaag naar de fitnesszaal tijdens de opwarming mag ik de weerstand een tandje hoger zetten daar mijn hartslag al lichtjes begint te dalen. Erna 40' D1 op de glidex aan een constante weerstand die intussen ook al wat verhoogd is tenopzichte van de voorbije maanden ... aansluitend nog 10' achteruit.

Dinsdag 9 december

Ondanks de ijzige kou gaat de skeelertraining op de piste gewoon door ... de eerste minuutjes heb ik het wel wat koud maar dat is snel vergeten. Wat techniekoefeningen lange pas gevolgd door een tiental versnellingen in de bocht en een paar op de rechte lijn. Het blijkt uiteindelijk geen lange training te worden ... men vindt het toch te koud. Ik voel wat vermoeidheid in mijn benen en besluit die er nog even gaan uit te fietsen in de fitness.

Donderdag 11 december

Ik voel me super vandaag en vind het spijtig dat ik in mijn herstelweek zit ... 25' op de glidex een interval gevolgd door 5' achteruit en daarna nog een interval op de fiets van 20'. Schemaatje bijgevoegd

Vrijdag 12 december

Een nieuwe skeelertraining in de manege ... wat startjes en andere snelheids- en behendigheidsoefeningen en om te besluiten een spelletje hockey.

Dit weekend voel ik me wat grieperig en besluit ik van m'n zaterdag training in de fitness af te zien, zondag is zowiezo een rustdagje. Dan wordt het maar een rustweekendje.

01:21 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.