18-01-04

Mijn eerste intensieve duurtraining van 't seizoen

donderdag 15 januari

Iets wat ik al geruime tijd niet meer gedaan heb maar daar heb ik ook zeker m'n redenen voor. Het heeft weinig zin om blokken aan hogere weerstand te trainen als de basisconditie nog niet op punt staat.

Ik ben nu intussen toch al een paar maanden aan het trainen om die basisconditie aan te zwengelen en ik voel resultaat en me nu sterk genoeg om in blokken te oefenen. Op m'n programma 3x 15 minuten aan een 150W (stand 5 - 90 rpm).

Dit blijkt overmoedig want reeds in m'n eerste blok heb ik moeite om het vol te houden ... waarschijnlijk zit de interval nog in m'n benen ... ok dan maar blokken van 10 minuten ... soms moet je kunnen toegeven dat je je streefdoel te hoog heb ingesteld.

Na de drie blokken van tien minuten zijn m'n benen moe ... nog wat glidexen als cooling down ... maar zelfs nu nog zijn m'n benen loodzwaar.

vrijdag 16 januari

Eindelijk nog eens skeeleren. Ik heb me voorgenomen om vandaag beter m'n best te doen dan vorige week en om 20 u sta ik al paraat om uitgebreid op te warmen. De snelheid krijg ik er niet echt in ... m'n benen zijn te moe. Geen startjes of koersjes ... wel techniek bochten en slalommen en om te besluiten een partijtje hockey. Met m'n bochten gaat het niet goed ... is het omdat ik te weinig skeeler ??? Later merk ik dat m'n frame niet op de vertrouwde positie staat.

00:13 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.