21-01-04

Stilaan intensievere weerstandstraining op het programma

maandag 19 januari

Gezien ik gisteren aan mijn rust verzaakt heb zou het vandaag een rustdag moeten zijn. Zowel m'n benen als m'n rugje hebben te lijden gehad tijdens de skeelertraining maar de drang om toch te sporten haalt de bovenhand. De noodzaak om te rusten dwingt me om er weliswaar een korte training van te maken. Verstandig sporten is het minste wat ik aan mezelf wel verplicht ben. Een halfuurtje rustig fietsen zonder verzet (stand 1) en geen bepaalde rpm aanhoudend ... gewoon rustig fietsen zonder meer.

M'n armen daarentegen die kunnen vandaag best nog wat training verdragen dus besluit ik nog wat aan uithoudingskrachttraining te doen (3x30) afgewisseld met m'n buik- en rugspieroefeningen.

dinsdag 20 januari

Vandaag staat er een intervaltraining op m'n programma ... ook iets wat al geruime tijd geleden is ... een pyramide. Da's niets bijzonders zal je al denken ... trouwens dat heb je toch nog al gedaan ?? Jazeker ... u heeft gelijk ... alleen vandaag is het een variatie in tijd ... van 1' tot 5' ... de weerstand blijft gedurende de oefening hetzelfde (stand 7 - 80 rpm - 170W).

Loodzwaar en dat is ook meteen te zien aan m'n hartslag die schommelt rond de 172-173 s/min. Ik krijg het moeilijk en kan amper in de klim de 4' volhouden zodat ik spijtig genoeg moet vaststellen dat het onmogelijk is om dat ook tijdens de 5' vol te houden op stand 7 ... ik schakel deze over naar stand 6 (150 W) om daarna opnieuw naar stand 7 te gaan. Ik krijg het steeds moeilijker om de pedalen nog rond te krijgen ... de vermoeidheid in de benen begint me parten te spelen en moet geregeld me opnieuw op gang trekken om de 80 rpm te halen.

Naarmate het einde nadert krijg ik echter nog een laatste adrenalinestoot en kan ik het tempo zelfs nog iets opdrijven. Voor even ... compleet uitgeteld. Heel rustig fietsen om de verzuring uit m'n benen te krijgen is het enige wat er nog in zit.

00:34 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.