28-01-04

Yes ... weerstandstraining

Het is tijd voor mijn wekelijkse portie weerstandstraining ... en tijd om de goede raad op te volgen. Kort opwarmen ... stretchen en dan de leg-press vooraleer we aan de conditietraining ... een pyramide-training in weerstand ... beginnen. Indien ik de onderdelen van m'n programma in een andere volgorde zou uitvoeren dan zou het wel erg reëel zijn dat ik de leg-press niet meer naar behoren zou kunnen uitvoeren.

In reeksen van 10 herhalingen verhoog ik het gewicht telkens met 10 kg totdat ik aan een redelijk gewicht zit dat ik met wat moeite nog 10 keer kan uitvoeren zonder echter te overdrijven want op de maximum volgen ook nog de herhalingen met de verlaging van de gewichten totdat ik opnieuw m'n startgewicht bereik. Uiteindelijk kom ik in het totaal uit op 110 herhalingen.

Ik las nu toch even een pauze in vooraleer ik aan het tweede intensief gedeelte van m'n programma begin. Anders zouden mijn spieren niet voldoende gerecupereerd zijn met als gevolg dat mijn maximale weerstand een stuk lager zou liggen dan de weerstand die ik in principe zou moeten aankunnen bij ongeveer 80 rpm. Na de oorspronkelijk twee pyramides die ik in het vooruitzicht gesteld heb voel ik me nog voldoende fit om een derde en zelfs een vierde tot een goed einde te brengen.

Ik verwacht morgen wel volledig vermoeide benen maar dan mag ik het kalm aandoen en af en toe wil ik toch eens het uiterste van m'n lichaam vergen om op een hoger niveau te raken.

00:41 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.