26-02-04

Weerstandstraining op en top

Bij de start van m'n training zag het er niet veelbelovend uit toch ben ik van plan om de omgekeerde pyramide die oorspronkelijk gisteren op het programma stond vandaag uit te voeren. De eerste vijf minuten fietsend op stand 5 zijn een echte marteling ... m'n benen willen niet mee en ook m'n hartslag ligt hoger dan normaal.

Na een actieve rust op stand 3 ... neen ik ga het de weerstand niet lager zetten ... 't zal en moet een weerstandstraining worden ... volgt er een interval van 3' ... opnieuw zit ik te puffen en m'n benen willen nog steeds niet soepel ronddraaien ... toch probeer ik stilaan de 100 rpm te bereiken ... wat me nog steeds niet lukt.

Na de 3' volgt een nieuwe interval van 2' ... ik bereik voor het eerst de 100 rpm-grens en begin stilaan op gang te komen. Eerst omlaag in tijd om te vervolgen met intervallen die opnieuw toenemen in tijd.

Mijn hartslag tijdens de actieve rustperiodes zakt steeds minder diep en blijft uiteindelijk hangen iets boven de 140 s/min ... m'n hartslag tijdens de intensieve periodes stijgt ook en komt steeds meer boven de 170 s/min toch lukt het me zelfs om tijdens de langste interval van 5' de 100 rpm of 170 W aan te houden. Uiteindelijk slaag ik er in om tweemaal de pyramide vol te houden. Wat eerst opnieuw een marteltraining lijkt blijkt het toch uit te monden in een voldaan gevoel.

Het illustrerend beeldmateriaal volgt nog ... wat probleempjes met de computer.

01:09 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.