10-05-04

Korte schets van de voorbije maand

Al veel te lang niet meer geschreven. Foei. Daar ga ik meteen verandering in brengen met een korte update van de voorbije maand en de huidige stand van zaken. Ik ga even terug in de tijd ... naar de stage.

Een stageweek steeds een mix van inspanning en ontspanning. De zomerse temperaturen waar we vorig jaar mochten van genieten bleven achterwege maar tussen een paar regenbuitjes door hebben toch meer dan voldoende de kans gehad om de piste van Gujan-Mestras ons eigen te maken.

Een vast stramien van techniek/snelheidstrainingen in de voormiddag op de piste en een al dan niet intensieve duurtraining in de namiddag. Wat een week van doorgedreven trainen zou moeten worden daar beslist mijn rug enigszins anders over. Dit zint me evenwel niet met zoals je al kan raden overbelasting als gevolg en een noodgedwongen gas terugnemen.

Alsof het ongeluk me blijft achtervolgen struikel ik nog eens over Steven op de eerstvolgende training met een op z'n minst gekneusd staartbeen als gevolg. De opeenvolgende dagen blijf ik zo goed en zo kwaad als mogelijk doortrainen maar 't begint steeds meer op een ontsteking uit te wijzen zodat het me niet meer verstandig lijkt om dit door te zetten. Na een bezoekje bij de huisarts krijg ik wat ontstekingsremmende snoepjes mee en een aangeraden rustperiode.

Na een week en half wil ik het opnieuw proberen met een rustige duurtraining. Na een halfuurtje komt de stekende pijn harder opzetten en blaas ik de training af.

Echter de volgende dag tijdens een groepstraining kan ik het niet laten en train ik teveel dan lief voor me is. Hierdoor blijft de blessure me waarschijnlijk wel langer kwellen dan nodig is. Maar ik ben met de aankomende belgische kampioenschappen niet vanzinnens forfait te geven en ik heb nog welgeteld een week om me hierop voor te bereiden. De volgende dagen staan er enkel nog wat sprinttrainingen op het programma. Ik moet en zal zo fris als mogelijk zondag aan de start verschijnen.

23:22 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.