29-05-04

De voorbije week ...

Vrijdag 21 mei

Mijn verplichte rustdag. Morgen ga ik immers in Mechelen een koersje rijden.

Zaterdag 22 mei

Hoewel ik me voorgenomen heb om me niet meer zenuwachtig te maken voor de koersen is het toch weeral zover. Hoe is het toch mogelijk?!! Van opwarmen komt er ook al niet veel in huis. Ik ben nochtans ruimschoots op tijd maar de anderen zijn laat ofwel verloren gereden. Ik verschijn dus voor de zoveelste keer op rij weer niet optimaal aan de start van mijn eerste koers. Het gevolg kan je al wel raden zeker? Slechte start, pijnlijke benen, zowaar direct de groep kwijt ... een complete flop!!!

Ik neem me voor om het tijdens de tweede koers van de dag beter te doen. Opgewarmd ben ik intussen al wel, waar een koers al niet goed voor is. Ik kan de groep langer volgen ... al is het wel met telkens opnieuw gaten toerijden. Nadat de sterke renners het kaf van het koren gescheiden hebben kan ik toch aansluiten bij een achtervolgend groepje, waarmee ik de finish weet te bereiken. Dit begint er al meer op gaan te lijken!!!

Zondag 23 mei

Voor ons vandaag geen koersen maar ik wil wel de anderen gaan aanmoedigen en natuurlijk nog fotootjes schieten. Intussen maak ik van de gelegenheid gebruik om in de pauze wat los te rijden.

Maandag 24 mei

Voor de afwisseling ga ik nog eens naar de fitness. Een twintigtal minuutjes opwarmen op de glidex gaande van stand 3 tem stand 5. Wat stretching oefeningen gevolgd door krachtoefeningen voor armen, buik- en rugspieren. Niet al te zwaar want morgen staat Kessel-Lo op het programma en dan wil ik geen last hebben van vermoeide spieren.

Dinsdag 25 mei

Mooi weer, weinig wind en veel volk. Wat moet je nog meer hebben? Een aflossing van 5 keer 600 meter ... m'n tijden beginnen er al meer op te lijken. De volgende oefening ervaar ik als moordend ... 20' aan een goed tempo met om de twee ronden een rechte lijn versnellen. Ondanks verwoede pogingen ben ik de groep na de eerste sprint al kwijt. Tja ze zijn nu eenmaal veel beter dan ik. Maar als je alleen rijdt heb je ook niet de mogelijkheid om te recupereren ... met als gevolg dat ik weer serieus last kreeg van m'n rug en ik natuurlijk mezelf weeral geforceerd heb.

Woensdag 26 mei

Ondanks dat er iets meer wind staat en ik vermoeide benen heb vallen de tijden toch nog goed mee. Opnieuw een aflossing van 5 keer 600 meter ... dat vind ik nu echt een plezante oefening en ik weet zeker dat dit mijn prestaties positief gaat beïnvloeden.

Donderdag 27 mei

Nog steeds vermoeide benen daarom een korte skeelertraining met als hoofdoefening 5 keer 400 meter en morgen een rustdag. 't Is nog vroeg dus heb ik ruimschoots de tijd om nog wat te gaan stretchen in de fitness. Ik warm opnieuw een tiental minuutjes op op de glidex stand 3 en doe ook wat arm-, buik- en rugspieroefeningen. Ik ben er nu toch.

12:32 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.