29-05-04

De voorbije week ...

Vrijdag 21 mei

Mijn verplichte rustdag. Morgen ga ik immers in Mechelen een koersje rijden.

Zaterdag 22 mei

Hoewel ik me voorgenomen heb om me niet meer zenuwachtig te maken voor de koersen is het toch weeral zover. Hoe is het toch mogelijk?!! Van opwarmen komt er ook al niet veel in huis. Ik ben nochtans ruimschoots op tijd maar de anderen zijn laat ofwel verloren gereden. Ik verschijn dus voor de zoveelste keer op rij weer niet optimaal aan de start van mijn eerste koers. Het gevolg kan je al wel raden zeker? Slechte start, pijnlijke benen, zowaar direct de groep kwijt ... een complete flop!!!

Ik neem me voor om het tijdens de tweede koers van de dag beter te doen. Opgewarmd ben ik intussen al wel, waar een koers al niet goed voor is. Ik kan de groep langer volgen ... al is het wel met telkens opnieuw gaten toerijden. Nadat de sterke renners het kaf van het koren gescheiden hebben kan ik toch aansluiten bij een achtervolgend groepje, waarmee ik de finish weet te bereiken. Dit begint er al meer op gaan te lijken!!!

Zondag 23 mei

Voor ons vandaag geen koersen maar ik wil wel de anderen gaan aanmoedigen en natuurlijk nog fotootjes schieten. Intussen maak ik van de gelegenheid gebruik om in de pauze wat los te rijden.

Maandag 24 mei

Voor de afwisseling ga ik nog eens naar de fitness. Een twintigtal minuutjes opwarmen op de glidex gaande van stand 3 tem stand 5. Wat stretching oefeningen gevolgd door krachtoefeningen voor armen, buik- en rugspieren. Niet al te zwaar want morgen staat Kessel-Lo op het programma en dan wil ik geen last hebben van vermoeide spieren.

Dinsdag 25 mei

Mooi weer, weinig wind en veel volk. Wat moet je nog meer hebben? Een aflossing van 5 keer 600 meter ... m'n tijden beginnen er al meer op te lijken. De volgende oefening ervaar ik als moordend ... 20' aan een goed tempo met om de twee ronden een rechte lijn versnellen. Ondanks verwoede pogingen ben ik de groep na de eerste sprint al kwijt. Tja ze zijn nu eenmaal veel beter dan ik. Maar als je alleen rijdt heb je ook niet de mogelijkheid om te recupereren ... met als gevolg dat ik weer serieus last kreeg van m'n rug en ik natuurlijk mezelf weeral geforceerd heb.

Woensdag 26 mei

Ondanks dat er iets meer wind staat en ik vermoeide benen heb vallen de tijden toch nog goed mee. Opnieuw een aflossing van 5 keer 600 meter ... dat vind ik nu echt een plezante oefening en ik weet zeker dat dit mijn prestaties positief gaat beïnvloeden.

Donderdag 27 mei

Nog steeds vermoeide benen daarom een korte skeelertraining met als hoofdoefening 5 keer 400 meter en morgen een rustdag. 't Is nog vroeg dus heb ik ruimschoots de tijd om nog wat te gaan stretchen in de fitness. Ik warm opnieuw een tiental minuutjes op op de glidex stand 3 en doe ook wat arm-, buik- en rugspieroefeningen. Ik ben er nu toch.

12:32 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-04

Relaxen

Woensdag 19 mei

Na twee dagen van intensief trainen heb ik de suggestie gekregen om het vandaag rustiger aan te doen om m'n spieren de tijd te geven te supercompenseren. Na een twaalftal minuutjes op te warmen op de glidex doe ik wat stretchingoefeningen, arm en buik-en rugspieroefeningen.

Donderdag 20 mei

Twijfel om nog wat sprintoefeningen te doen, maar uiteindelijk toch het besluit genomen om alleen wat rustig te gaan rondfietsen in toch wel een aangename omgevingstemperatuur. Even wat relaxen, zalig toch?!!

19:13 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-04

Nog steeds in opgaande lijn

De spieren laten nog wel wat blijken dat ik gisteren intensief getraind heb. Ik voel wat lichte stijfheid tijdens de opwarming en het stretchen maar na een paar intensievere 600 meters verdwijnt dit gevoel. In het totaal rijden we er zo vijf. Achteraf blijken m'n tijdens zelfs onder die van gisteren te liggen. De prestaties gaan dus nog steeds in opgaande lijn. Na een korte actieve rustpauze volgen er nog een tiental versnellingen van 100m in de bochten met een 300m actieve rust.

22:57 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-04

Opmars

Zomerse temperaturen en heel weinig tot geen wind ... een ideaal trainingsweer én gemotiveerde mederenners waardoor het niet anders kan dan goed te trainen. Waar ik een paar weken nog aan 't twijfelen was om door te gaan ... heb ik er nu meer dan ooit terug zin in. Van een wisselvallig karakter gesproken.

We beginnen met een aantal intervals van 600m aan 90-95% en 200m actieve rust gevolgd door nog een tiental versnellingen in de rechte lijn. M'n prestaties gaan alleszins de goeie richting uit.

23:04 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-05-04

Ups en downs

Maandag besluit ik maar een rustdag in te lassen daar er niemand geïnteresseerd lijkt om te gaan trainen. Gezien ik het niet meer gewoon ben als ik al ooit gewoon geweest ben om 4 koersen op een weekend te rijden is dat misschien nog wel het verstandigst ook.

Dinsdag staat Zolder of clubtraining op de piste in Tienen op het programma. Eens in Tienen aangekomen wordt het al gauw duidelijk dat het vandaag niet super zal gaan. We krijgen een 10 km voorgeschoteld met om de vijf ronden een ronde versnellen. Op zich een uitstekende oefening ware het niet dat ik me vooruit moet slepen om toch nog enigszins een povere snelheid te houden en anderen het niet zo nauw nemen om de oefening correct uit te voeren. Ik hou het al snel voor bekeken.

Woensdag ben ik dolgelukkig dat ik samen met Annelies en Philippe in Kessel-Lo kan gaan trainen. Het is nochtans ook clubtraining maar daar begin ik steeds meer tegenop te zien. Yes, een weerstandstraining iets wat ik broodnodig heb. 4 keer 5' met om de ronde en half de rechte lijn versnellen. Voor de verandering gaat het nog eens een keertje lekker en ik geef me dan ook volledig.

Donderdag opnieuw afspraak op de piste in Tienen. Ik voel nog verzuring in m'n benen tijdens de interval van 1-2-3 ronden snel afgewisseld met evenveel ronden rust. Gezien ik na een paar intervals volledig stilval tijdens de 3 ronden heeft het weinig nut dat ik blijf forceren als 't niet gaat. Na een drietal intervals geef ik forfait.

Op vrijdag is er nog steeds zaaltraining wat voor mij een echte hersteltraining betekend, rustig m'n spieren wat losrijden. Zaterdag las ik een rustdag in en vandaag fiets ik naar Kessel-Lo voor een tiental versnellingen in de rechte lijn. 't Gaat goed, de rustdag heeft m'n spieren goed gedaan. Ik voel me weer fris.

23:14 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-05-04

Wedstrijden in Zemst

zaterdag en zondag 8 en 9 mei

Zaterdagochtend ... ik lijk net terug van een stageweek ... meteen wordt het al duidelijk dat ik van deze wedstrijden maar weinig zal moeten verwachten en ik al blij mag zijn als ik niet voortijdig forfait moet geven. Voor m'n benen schijnt de rustdag z'n nut wel gehad te hebben ... m'n rug daarentegen die vergalt het hele weekend. Maar opgeven nee daar ben ik te koppig voor.

00:10 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-05-04

Nog weinig aan te veranderen

Meteen na de laatste wedstrijd blijkt dat ik m'n rug teveel belast heb en dat breekt me zuur op voor de tweede manche van het Belgisch Kampioenschap in Zemst. Maandag las ik een rustdag in. Intussen is ook m'n fitnessabonnement afgelopen en twijfel ik voor een verlenging tijdens de zomerperiode maar op dinsdag na een regenbui en afgelaste skeelertraining neem ik toch een nieuw abo.

Een half uur weerstandstraining op de fiets, gevolgd door krachttraining. Teveel blijkt woensdag op de clubtraining die bestaat uit wat korte sprintjes en een drietal keren een 400m in groep. Ook op donderdag voelen mijn benen nog steeds wat vermoeid aan en met m'n rug gaat het nog steeds niet beter. Ik kan op de valreep nog een afspraak bij de kine versieren om de operatie koersrijden in 't weekend alsnog door te zetten.

Om de aangerichte schade aan m'n benen te beperken en door een gebrek aan evenwichtsgevoel veroorzaakt door blokkages in m'n rug las ik vrijdag een rustdag in.

23:56 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |