30-06-04

Damn

Ik had gisteren het gevoel dat er beterschap was totdat ik vannacht opnieuw wakker werd van pijnscheuten in m'n schouder. Ik kon me maar geen houding vinden zodat het ietwat minder voelbaar zou zijn. Hierdoor was het ook moeilijk om de slaap opnieuw te vatten. Bovendien wanneer ik uiteindelijk weer ingedommeld was, werd ik telkens opnieuw ervan wakker.

De geplande skeelertraining van vanavond wordt nog maar eens uitgesteld. Toch wil ik trainen en spring ik nog maar eens in de fitness binnen. M'n abonnement zal toch nog gaan renderen deze zomer. Vermits ik nog geen besluit genomen heb omtrent de koersen in 't weekend ga ik er toch vanuit dat ik ze zal rijden.

Daarom nog steeds geen krachttraining voor de benen en ook bij de bovenlichaamsoefeningen moet ik forfait geven dus schiet er uiteindelijk alleen maar buik- en rugspieroefeningen over en natuurlijk cardio, een 25' op de glidex (stand 5) en een kwartiertje interval op de fiets, een reeks van 5 op stand 7. Meer niet want m'n benen voelen wat vermoeid aan. En nu wordt het afwachten wat de nacht zal brengen ...

22:55 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-04

Ik ondervind de nadelen van m'n lichaam

maandag 28 juni

Alweer een nieuwe week en met nieuwe moed neem ik de draad van m'n schema weer op. Het weer is goed maar een pijnlijke schouder en gebrek aan trainingsmaten om te skeeleren plus een personeelsvergadering doet me opnieuw in de fitness duiken. Krachttraining lijkt me niet verstandig zo kort voor de wedstrijd maar conditietraining kan geen kwaad.

Vannacht ben ik wakker geworden van pijnscheuten in m'n schouder die uitstralen tot in m'n hand ... misschien een spier of zenuw die geblokkeerd zit in m'n rug ... wie zal het zeggen? Hierdoor kan ik enkel fietsen ... 20' en erna nog eens 10' op stand 5/160W. Daarenboven is m'n volgende afspraak met de kine pas over 14 dagen. Ik besluit een dagje te wachten om te zien hoe het verder evolueert.

dinsdag 29 juni

Nog steeds geen skeelerkandidaten. Vandaag zijn de ergste pijnscheuten toch weer verdwenen zodat ik summier de buik-en rugspieroefeningen kan hervatten ... weliswaar soms in wat rare houdingen maar ja beter dan niks. Intussen begint m'n linkerknie ook weer wat te zeuren maar roeien zie ik momenteel nog niet zitten en de glidex is bezet zodat ik me opnieuw op de fiets nestel voor een paar intervallen. De eerste reeks van 10 gaat me goed af ... afwisselend tussen stand 7 en 3 voor telkens een krachtinspanning van 30'' aan meer dan 100rpm of ongeveer 220W met een actieve rust van 1'. Hierna neem ik een vijftal minuutjes actieve rust om even te bekomen. De tweede reeks is hetzelfde met als enige verschilpunt dat ik er een reeks van 5 van maak om mezelf niet teveel uit te putten.

22:59 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een hele week fitness

Een ganse week zorgen regenbuien en storm ervoor dat ik me naar de fitness begeef. Een beetje wind ok ... maar dit lijkt me te gevaarlijk. 'k Weet het ik ben een watje als het er soms op aankomt.

In de fitness wissel ik kracht en conditietraining af. Normaal plan ik geen cardio meer in de fitness maar anders verwacht ik dat m'n conditie peilsnel weer de dieperik ingaat en met nieuwe koersen in het vooruitzicht wil ik mezelf dat niet aandoen.

Af en toe krijg ik wat last in m'n knieën met name op de fiets als ik de weerstand wat zwaarder zet wat wil zeggen stand 5 of 160W en ook wel op de legpress. Daarmee laat ik de fiets wat terzijde liggen erna en neem ik de glidex en roeien als alternatief. De legpress blijf ik doorzetten.

Vrijdag plan ik een nieuwe rustdag. Door omstandigheden ... lees barstende hoofdpijn ... worden ook zaterdag en zondag rustdagen.

22:38 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tussen regenbuien door

donderdag 17 juni

Ik voel me niet in vorm. Tussen de regenbuien door kunnen we toch onze training laten doorgaan. We moeten weliswaar in de regen opwarmen maar daarna stopt het gedruppel en kunnen we een aantal sprintjes in rechte lijn en bochtjes afwerken. Uitrijden zit er niet in want het nieuwe gedruppel ontaardt in een fikse regenbui. We kunnen maar net onze skeelers vrijwaren.

De volgende dagen neem ik een rustpauze. Eigenlijk wel een beetje te lang om goed te zijn.

22:29 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-04

Gevarieerd trainingsaanbod door verplichte verhuis

Dan maakt men al eens een uitzondering en stopt men extra vroeg om op tijd op de training te geraken. Zo vroeg om niet in de clinch te liggen met trainingsuren van de concurrerende plaatselijke club.

We waren nog maar net aan het opwarmen arriveerden de eerste recreanten van diezelfde plaatselijke club. Er werd ons meteen duidelijk gemaakt dat we wel konden ophoepelen. Ze hadden het gerust op een iets vriendelijkere manier kunnen melden. Nou ja tact is niet meteen het sterke punt van desbetreffende persoon.

Gisteren regen, nee een tweede staking is niet meteen aan de orde. Na overleg verhuizen we naar Haasrode, niet meteen mijn favoriete trainingsgebied maar ja veel andere opties hebben we niet. Het trainingsschema wordt aangepast en we rijden eerst een paar rondjes en oefenen daarna nog wat startjes.

Het is nog vroeg en ik besluit om ook nog even langs de fitness te passeren voor de dagelijkse portie buik- en rugspieroefeningen en een degelijke stretching.

23:29 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-04

Een kort overzicht van de voorbije weken

woensdag 2 juni

Over de krachttraining in de fitness valt er maar weinig te vertellen. Alle lichaamsdelen worden evenwaardig getraind na een korte opwarming op de glidex en stretching. Stilaan worden de gewichten op oa de legpress verhoogd in de hoop nog wat extra aan kracht te winnen. Of dit ook effectief van nut gaat zijn weet ik op dit moment nog niet.

donderdag 3 juni

Vandaag nog eens wat meer duurwerk op het programma. Maar eerst de techniek nog wat bijschaven en daar is nog werk aan de winkel. Ik voel me maar houterig en tijdens het tweede gedeelte van de training begin ik de vermoeidheid in m'n benen te voelen. 't Gaat niet zo goed vandaag. Toch wil ik erna nog de geplande 5km meedoen en door niet alleen te moeten rijden gaat het al een stuk beter. Om de ronde wisselen we af en zo kunnen we wat recupereren waardoor het tempo toch wel een stuk hoger ligt.

vrijdag 4 juni

Een geplande rustdag gaat door. Keelpijn komt opzetten.

zaterdag 5 juni

Opnieuw krachttraining in de fitness met een zelfde scenario als eerder in de week.

zondag 6 juni

Ik krijg opnieuw de kans om op m'n techniek te letten. Steeds blijf ik dezelfde fouten maken zelfs wanneer ik ze probeer te vermijden. Hierna volgen er nog 10 spurtjes van één ronde.

maandag 7 juni

Om erin te komen een aflossing van 5 keer 600 meter vollenbak gevolgd door een 5 km intensieve duurtraining. Intussen viert het snotteren hoogtij en begin ik last te krijgen van ademnood tijdens de inspanningen.

dinsdag 8 juni

Sprinttraining. 100m sprints. Ik heb al de grootste moeite om tijdens de opwarming te volgen en moet echt naar adem snakken. Ik geef forfait voor de sprints.

woensdag 9 juni

Geen stem, geen adem, hoestbuien ... geen training.

donderdag 10 juni

Krachttraining in de fitness. Van vrijdag tem zondag train ik niet. Intussen ben ik ook bijna genezen.

maandag 14 juni

Opnieuw krachttraining in de fitness.

dinsdag 15 juni

Ik warm me op in de fitness en doe wat buik- en rugspieroefeningen. Hierna is het tijd om naar de piste te rijden. 't Dreigt te gaan regen en inderdaad meer dan een opwarming zit er niet in.

23:09 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-04

Een paar duurtrainingen tussendoor

vrijdag en zaterdag 28 en 29 mei

Om volledig te recupereren las ik twee rustdagen in.

zondag 30 mei

Tijdens ons fietstochtje langs de vaart kunnen we tussen de regenbuien door genieten van het zonnetje. Met z'n tweeën is het altijd veel fijner en kan je ook profiteren om in het wiel te rijden zodat je wat kan recupereren tussendoor zonder het tempo te laten zakken. Uiteindelijk staat er iets meer dan 34 km op m'n teller als ik weer thuis arriveer. Net op tijd want daar zijn alweer nieuwe stortbuien.

maandag 31 mei

Ook nu kunnen we profiteren van het goeie weer. Een stralende zon die ons vergezelt tijdens de opwarming. De hoofdoefening bestaat uiteindelijk uit twee sessies van 3x een ronde pakken wat neerkomt op ongeveer telkens 4 ronden sneller rijden. 't Gaat niet schitterend ... ik blijk zelfs even een suikertekort te ervaren.

dinsdag 1 juni

Ik verwacht vandaag geen schitterende resultaten. Maar al met de opwarming voel ik dat het wel goed zit ... waarschijnlijk ook wel dankzij de aangename temperatuur en het ontbreken van wind. Dat is mijn weertje wel. Vermits er mensen ziek zijn en anderen zwaar gekoerst hebben in het weekend staat er een lichte duurtraining op het programma. Dit vind ik uitstekend ... een goei opwarmertje voor morgen.

22:37 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |