18-07-04

Nieuwe schoenen

Vrijdag las ik een rustdag in. M'n benen zijn pijnlijk en van vooruitgang zou er weinig sprake zijn. Om m'n schema van weken te doorbreken neem ik me voor om in het weekend te trainen. Zaterdag verschiet ik me hoe warm het wel is maar toch belet me dat niet om in de fitness te stoppen.

zaterdag 17 juli

Omdat het zo schroeiend warm is maak ik er een rustige training van. Een twintigtal minuutjes rustig opwarmen op de fiets aan een hartslag van een 125 s/min. Om toch wat gedaan te hebben een twintigtal minuutjes op de loopband aan 8km/u met een hartslag van om en bij de 160. Nog rustig wat buik- en rugspieroefeningetjes, de legpress en voor de eerste keer sinds mijn opgelopen schouderblessure een tweetal armoefeningen.

Ik heb nu al een paar keer ondervonden sinds ik deze week gestart ben op de loopband dat mijn voetafzet verre van ideaal is. En omdat m'n lichaam smeekt om andere en degelijke schoenen ben ik vandaag een gespecialiseerde sportzaak binnengelopen voor de aanschaf van een nieuw paar loopschoenen.

Na een degelijk advies en verschillende schoenen op de loopband voor de camera uitgeprobeerd te hebben bleven er twee kandidaten over. Ik heb uiteindelijk voor het paar gekozen dat net iets steviger aanvoelde dan z'n concurrent, een Saucony Grid Stabil MC. Ik hoop dat ik er een tijdje plezier zal aan beleven.

14:55 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.