20-08-04

Tweede vakantieweek

maandag 9 augustus

Na een ontspannen weekend niksen wordt het weer hoog tijd dat ik de draad opnieuw opneem. In een nog steeds schroeiende hitte trek ik m'n loopschoenen aan voor een paar toertjes rond de vijver in het provinciaal domein. Tussen de bomen zoek ik nog enige koelte als dat al enigszins mogelijk is.

dinsdag 10 augustus

Ik ben nog steeds in verlof en kom te laat thuis voor de geplande skeelertraining. Intussen zijn de warme dagen op hun einde aan 't lopen en dit uit zich met hier en daar plaatselijke buien die zeer hevig kunnen zijn. M'n besluit om naar de fitness te gaan is dan ook razendsnel genomen. Een halfuurtje fietsen inclusief opwarming om daarna nog een twintigtal minuutjes aan 90 à 100rpm op stand 3 verder te trappen. Mijn hartslag klimt langzaamaan van 150 tot 169 s/min. Aansluitend doe ik er nog 20' op de loopband bij aan 8,5km/u met een hartslag die schommelt in de 160 s/min.

woensdag 11 augustus

Opnieuw een warme dag. Rond 21u is het al wat koeler en ga ik een eindje lopen in Herent. Ik wil een dichtbijzijnd landweggetje eens uitproberen. Vandaar loop ik rustig verder naar een wandel/fietspad langs de spoorweg. Ik hou een aangenaam tempo aan en zit met m'n hartslag tussen de 160 en 170 s/min. Na 35 minuten kom ik thuis weer aan met een vermoedelijke afstand van rond de 5km. Geen wereldtijd maar gewoon een aangenaam loopje.

donderdag 12 augustus

Geen afspraken gemaakt om te gaan skeeleren vandaag. Wel een fietstocht van een halfuurtje in de fitness. Startend op stand 4 aan 90 rpm en de laatste 3' op stand 5 aan 100rpm. Aanvullend doe ik nog wat krachtoefeningen waaronder de legpress. Vrijdag, zaterdag en zondag kom ik niet aan trainen toe.

22:21 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.