26-08-04

Geen tijd om op lauweren te rusten

maandag 23 augustus

Afspraak in het provinciaal domein voor de fitometer. 't Is best leuk lopen af te wisselen met allerlei oefeningen. Niet te inspannend en ideaal na de race van gisteren. Desondanks het maar 3km was voel ik de overbelasting.

dinsdag 24 augustus

Plannen om in op de piste in Kessel-Lo te trainen. De weergoden beslissen er echter anders over zodat ik overschakel naar een alternatieve training. Ik trek m'n loopschoenen aan voor een paar rondjes rond de vijver. Uiteindelijk worden het er 6 in een klein uurtje, goed voor ongeveer 8 km schat ik met een gemiddelde hartslag van 161 s/min. Na een paar ronden klimt m'n hartslag echter boven de 170, veel te hoog voor een gewone duurtraining. Woensdag las ik een rustdag in.

donderdag 26 augustus

Het is mooi weer met de ideale temperatuur om te trainen. Ik haal m'n fiets nog eens van stal voor een tochtje langs de vaart. Geen duurtraining integendeel lekker tempo maken tot de verzuring hoogtij viert om dan even te recupereren en er weer voluit te gaan. Als afsluiter besluit ik nog even langs Leuven te rijden om de Keizersberg te trotseren. Een stevige klim aan 14km/u maar 't is al aan 't schemeren dus besluit ik vaart te maken. Na iets minder dan een uurtje met 22km op de teller arriveer ik weer thuis.

23:36 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-08-04

Daar doen we 't voor

Gisteren was er grote twijfel zou ik of toch maar niet? Aanwezige hoofdpijn heeft mijn beslissing naar het niet deelnemen doen overhellen. En de dreigende regenwolken en koude wind waren nu ook nie meteen bevorderlijk.

Vandaag daarentegen nodigt de zon echt uit voor deelname. Daarenboven kan ik mijn club toch niet in de steek laten door forfait te geven op net de koers die ze zelf inrichten. Amper twee keer geskeelerd in zes weken en geen start of sprint meer geoefend. De laatste gereden koers dateert ook al weer van in mei. Doodnerveus sta ik aan de start.

Het starten gaat echter wonderwel goed ik kom zelfs voorin de groep uit na de eerste bocht. Tijdens de eerste versnelling ben ik niet goed geplaatst en moet ik beginnen gaten dicht te rijden om opnieuw aansluiting te vinden bij één van m'n concurrenten, maar ik rijd alsof m'n leven ervan afhangt en het lukt me om opnieuw aan te sluiten. Nu is het een kwestie van recupereren van de inspanning. Uiteindelijk kom ik als derde over de finish. Volledig uitgeteld maar met een goed gevoel!

22:52 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-04

Een lange werkweek gooit m'n schema in de war

maandag 16 augustus

Mijn twee weken vakantie waar ik zo naar uitgekeken heb zit er weer op. Massa's werk die er deze week doorgejaagd moeten worden verhinderen me om m'n vast trainingsschema te volgen. Op een loopje haal ik nog net de fitometer in het provinciaal domein. Op een ontspannen manier diverse oefeningen die afgesloten worden door een rondje rond de vijver. Het is merkbaar koeler dan vorige week en de laatste 100 meter pers ik er nog een sprintje uit. M'n hartslag klimt van 150 naar 180 s/min in m'n eindsprint.

dinsdag 17 augustus

Opnieuw lang gewerkt en dus laat gearriveerd aan de fitness. Een halfuurtje op de fiets, opwarming en 20' interval met telkens 1km op stand 5 gevolgd door 1km actieve rust op stand 3. Aansluitend doe ik nog krachtoefeningen. Als gevolg van een lange werkdag, enige graad van vermoeidheid in combinatie met strontweer (stortbuien vergezeld van klank- en lichtspel) besluit ik op woensdag een rustdag in te lassen

donderdag 18 augustus

Opnieuw verhinderen regenbuien me om te skeeleren gelukkig kan ik de fitness binnenduiken voor een korte training. 30' interval op de fiets ingedeeld in 6x5' stand 2-5-3-5-4-5 aan 80rpm. M'n hartslag schommelt zoals verwacht maar blijft laag met een piek van 163 s/min.

vrijdag 19 augustus

Met de skeelerwedstrijd die ingericht wordt door onze club in het verschiet neem ik vandaag een rustdag hoewel in nog helemaal niet zeker ben of ik wel ga deelnemen. Met m'n conditie zit het wel goed maar ik moet toegeven dat ik niet veel skeelerkilometers in m'n benen zitten heb voor het moment.

22:54 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tweede vakantieweek

maandag 9 augustus

Na een ontspannen weekend niksen wordt het weer hoog tijd dat ik de draad opnieuw opneem. In een nog steeds schroeiende hitte trek ik m'n loopschoenen aan voor een paar toertjes rond de vijver in het provinciaal domein. Tussen de bomen zoek ik nog enige koelte als dat al enigszins mogelijk is.

dinsdag 10 augustus

Ik ben nog steeds in verlof en kom te laat thuis voor de geplande skeelertraining. Intussen zijn de warme dagen op hun einde aan 't lopen en dit uit zich met hier en daar plaatselijke buien die zeer hevig kunnen zijn. M'n besluit om naar de fitness te gaan is dan ook razendsnel genomen. Een halfuurtje fietsen inclusief opwarming om daarna nog een twintigtal minuutjes aan 90 à 100rpm op stand 3 verder te trappen. Mijn hartslag klimt langzaamaan van 150 tot 169 s/min. Aansluitend doe ik er nog 20' op de loopband bij aan 8,5km/u met een hartslag die schommelt in de 160 s/min.

woensdag 11 augustus

Opnieuw een warme dag. Rond 21u is het al wat koeler en ga ik een eindje lopen in Herent. Ik wil een dichtbijzijnd landweggetje eens uitproberen. Vandaar loop ik rustig verder naar een wandel/fietspad langs de spoorweg. Ik hou een aangenaam tempo aan en zit met m'n hartslag tussen de 160 en 170 s/min. Na 35 minuten kom ik thuis weer aan met een vermoedelijke afstand van rond de 5km. Geen wereldtijd maar gewoon een aangenaam loopje.

donderdag 12 augustus

Geen afspraken gemaakt om te gaan skeeleren vandaag. Wel een fietstocht van een halfuurtje in de fitness. Startend op stand 4 aan 90 rpm en de laatste 3' op stand 5 aan 100rpm. Aanvullend doe ik nog wat krachtoefeningen waaronder de legpress. Vrijdag, zaterdag en zondag kom ik niet aan trainen toe.

22:21 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-08-04

Trainen tot je er bijna bij neervalt

Desondanks de hitte moet er stevig doorgetraind worden om nog enigszins wat klaar te raken voor de thuiskoers binnen ongeveer twee weken. Daarom ben ik verplicht om nu een programma met een korte intensieve opbouwperiode te volgen.

De intensiteit wordt verhoogd tot wat maximum haalbaar is en tegelijkertijd wordt eveneens de duur verlengd, zijnde twee keer zeven minuten. Mijn hartslag klimt tot boven de 180. Ik krijg het ontzettend moeilijk maar dankzij mijn trainingsmaten kan ik het volhouden tot op het einde.

22:39 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Na meer dan vier weken

Niet te geloven dat het al zolang geleden is. Na vier weken en één dag sta ik terug op m'n skeelers. Op het programma 2x 5' tempo rijden om er terug in te komen en 't gaat uitstekend.

00:39 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Geimproviseerde fitometer

maandag 2 augustus

Het lijkt me wel eens leuk het aanbod om in groep een geimproviseerde fitometer tussen bomen te aanvaarden. Om 20u is het nog steeds warm en ben ik blij dat ik niet in de fitness hoef te vertoeven. Allerlei oefeningen komen aan bod en na een uurtje wordt er afgesloten met nog een rondje rond de vijver. Dit zou ongeveer 1500m zijn die we afgelegd hebben in minder dan 9 min.

00:29 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |